Platteland Rivierenalnd Agrarisch Natuurbeheer
53
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-53,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Agrarisch Natuurbeheer

Het agrarische natuurbeheer wordt in Rivierenland uitgevoerd door de verschillende agrarische natuurverenigingen waar boeren, burgers en organisaties lid van zijn.

Deze agrarische natuurverenigingen zijn in Rivierenland:
Vereniging Agrarisch natuur- en landschapsbeheer de Bommelerwaard ‘De Capreton’ in de Bommelerwaard, De Vereniging voor Agrarisch Natuur- & Landschapsbeher Tieler- en Culemborgerwaarden VANL-TCW in de Tieler- & Culemborgerwaarden en ANV Lingestreek is het gebied ten oosten van het Amsterdam Rijnkanaal.

Met de komst van het Gmeenschappelijk Landbouw Beleid POP3 zijn de verenigingen in collectieven gaan opereren en worden vanuit deze collectieven via een ‘gebiedsaanvraag’ aanvragen ingediend bij de provincie Gelderland. Voor Rivierenland is daartoe een samenwerking van onder andere bovenstaande natuurverenigingen opgericht: Collectief Rivierenland.