Platteland Rivierenland Boerderijeducatie
23
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Boerderijeducatie

Boerderijeducatie wordt sinds 2014 in Rivierenland uitgevoerd door een reeds bestaand netwerk van bijna veertig land- & tuinbouwbedrijven die zich inzetten voor lessen aan schoolklassen.
Deze bedrijven worden gecontroleerd op veiligheid, zijn in bezit van een BHV certificaat, hebben een Risico Inventarisatie- en Evaluatie(RIE) uitgevoerd op hun bedrijf en een training gevolgd om les te geven aan schoolklassen op hun bedrijf.

De uitvoering wordt gedaan vanuit de Stichting Boerderij-educatie Rivierenland.

Boerderijeducatie Rivierenland

Deze stichting maakt deel uit van het Landelijk Platform Boerderijeducatie Nederland, de bedrijven staan vermeld op de landelijke portal Boerderijeducatie Nederland en de Community of Practice Boerderij educatie Gelderland welke wordt gefaciliteerd door de Provincie Gelderland.

Na 2016 zal er een nieuw landelijk programma worden uitgerold om aandacht te besteden aan voedselonderwijs, genaamd: ‘Jong leren eten’. Hierin wordt ook ruimte gegeven aan boerderijeducatie en de regionale boerderijeducatienetwerken die de lessen aanbieden. Zie hiervoor de kamerbrief van Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn & Sport.