Platteland Rivierenland Leefbaarheid en Vitaliteit
205
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-205,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Vitaliteit & Leefbaarheid

In dit thema gaat het netwerk actief aan de slag met het zichtbaar maken van de agrarische producenten en de multifunctionele landbouw ondernemers (promotie). Hierbij is het van belang om de sociale impact van het professioneel, grootschalig en technisch hoogwaardig produceren van voedsel op de leefomgeving van onze inwoners en de beleving van onze toeristen in het gebied zichtbaar te maken.

Daarbij schenken we aandacht aan het feit dat lokaal geteelde producten meer dan nu ook de weg naar lokale afzet vinden (local for local) om zo de herkenning en erkenning van de voedselproducerende agrarische bedrijven te vergroten. De botsende belangen willen we slechten in dialoog en participatie van inwoners en toeristen. Dit thema gaat ook over ‘license tot produce’ oftewel draagvlak en voor Rivierenland om een herkenbare aantrekkelijke plattelandsregio zijn om in te leven, wonen en ondernemen, ook als voedselproducenten.

Tot slot zorgt de multifunctionele landbouw door de zorg en opvang voor een goede maatschappelijke inbedding van de agrarische sector. De waardevolle rol die zorgboerderijen en agrarische kinderopvang spelen in kleine plattelandskernen en -gemeenschappen en nog meer zouden kunnen spelen in de toekomst waarin ouderen langer thuis moeten blijven wonen, willen we in het netwerk nadrukkelijker zichtbaar maken in Rivierenland.

Neem contact met ons op