Platteland Rivierenland Local for Local
44
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-44,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Local for local

Local for local, oftewel korte voorzieningsketens betekent dat er in de keten van producent naar consument schakels verminderd zijn.

Hiermee wordt een directere relatie tussen boer en burger gestimuleerd, krijgen boeren een eerlijke prijs voor hun product omdat er minder schakels in de keten een marge van de prijs pakken, is er transparantie in de productieketen en het is ook nog eens duurzaam, want local for local producten worden niet buiten 50 km van de productielocatie getransporteerd.

Ook hier zijn al voorbeelden van in Rivierenland en erbuiten.

Er zijn land- & tuinbouwbedrijven die zelf een abonnementsysteem hebben op groentetassen, voedselboxen of een webshop zoals OdinLocal2Local etc.

Er zijn land- & tuinbouwbedrijven die zelf hun bulkproduct verwerken naar een eigen meerwaardeproduct en dit via boerderijwinkels, huisverkoop of wederverkoop verkopen.

Er zijn ook tussenpartijen die hierop inspringen zoals Van Gijs etc..

Er bestaan geen wekelijkse boeren- of biologische markten, maar Rivierenland kent wel in Juni het evenement Betuws Buren, in juli de Betuwe Proeft en in september het Proeflokaal Bommelerwaard.