Platteland Rivierenland
118
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-118,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Platteland Rivierenland

Platteland Rivierenland gaat over plattelandsontwikkeling. Over innovatie, vitaliteit en beleving in de agribusiness.
Dit probeert Platteland Rivierenland te realiseren door met de ondernemers in de agribusiness samen te werken en een actieve positieve en transparante relatie met de inwoners en bezoekers(toeristen) in het Rivierenland gebied te stimuleren. Dat houdt in dat de land- & tuinbouwondernemers die in dit netwerk participeren worden uitgedaagd verbindend te ondernemen met hun omgeving. Zij zijn bezig met productie van land- & tuinbouwproducten, maar hebben deze productie verbreed door aandacht te besteden aan de maatschappelijke impact van hun productie.

De inwoners van Rivierenland kennen en erkennen vanwege transparantie de expertise en kwaliteitsnorm van de lokale voedselproducenten, ze kunnen ook meedoen met productie en zorg krijgen bij de voedselproducenten en de toeristen in ons gebied genieten van de land- & tuinbouwbedrijven en kunnen zien hoe deze professioneel met voedselteelt in dit gebied omgaan.

Dat gebeurt in dit gebied o.a. door:

  • Multifunctionele landbouw (met subsectoren zorglandbouw, agrarisch natuurbeheer, agrarische kinderopvang, boerderijeducatie, plattelandstoerisme, boerderijwinkels en huisverkoop, streekproducten)
  • Stadsgerichte landbouw (productie van voedsel in en gericht op de stad)
  • Aandacht voor korte ketens (directe levering aan de consument en/of eigen verwerking)