Platteland Rivierenland Plattelandstoerisme
46
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-46,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Plattelandstoerisme

Plattelandstoerisme is een hele brede deelsector van de multifunctionele landbouw. Het aanbod varieert van kamperen bij de boer, slapen in glamping tenten bij de boer al dan niet via franchise organisaties als Farmcamps of Het Betere Boerenbed, boerengolf, koeknuffelen, blotevoeten paden, maïsdoolhoven, survivalen etc..

Deze deelsector is niet georganiseerd op landelijk niveau, al zijn er wel brancheorganisaties als Vekabo en Stichting Vrije Recreatie SVR voor het verblijf op boerenbedrijven. Ook is er de brancheorganisatie Vrienden van Boerengolf. Er zijn echter wel veel regionale of landelijke websites waar het aanbod commercieel op wordt aangeboden, zoals Platteland Vakantieland etc.

In Rivierenland is een groot deel van het aanbod te vinden of uw aanbod tegen betaling aan te melden via Fruittuin van Nederland of Rivierenland.nl welke worden beheerd door het Regionaal Bureau van Toerisme Rivierenland.